Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.

BANNER 728x90

Op stap naar een drinkwaterschool vanaf 1 sep 2019

K0: Wij zijn ziek!

Hallo iedereen,

in dit thema zijn we allemaal ziek. Heel erg ziek. En Jules is ook ziek, en zijn vriendje ook... Daarom werken we rond "de dokter"

We brengen heel wat materialen mee van thuis. Onze klas staat vol met verbandjes, spuiten, doktersschorten, doosjes van medicijnen, verpleegstersuniformen en zieke knuffels. Jullie zien, we hebben heel wat werk.
De mama van Kaat is verpleegster en komt bij ons op bezoek om te laten zien wat een verpleegster allemaal kan. We kijken onze ogen uit want dat is een heleboel! 
We zijn druk bezig met het sorteren van alle materialen uit de klas en het verzorgen van alle knuffels. Onze winkel werd omgevormd tot een echte apotheek en in de poppenhoek is de plaatselijke EHBO-post gevestigd.
Verhaaltjes rond ziek zijn en verzorgen zijn er gelukkig veel. Ook Jules brengt een verhaal mee over zichzelf toen hij op bezoek ging bij zijn zieke vriendje.  
Op de computer kijken we naar een verhaal over naar het ziekenhuis gaan en ook één over tanden poetsen. Daarna poetsen we ook zelf onze tandjes in de klas.  
Soep maken we ook. Kippensoep, want dat is gezond en goed als je ziek bent!
Het was ons weer een weekje zeg!
Gelukkig is iedereen nu weer gezond!                                                                                  

Groetjes, jullie dokterskindjes en de juf