Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.

BANNER 728x90

Op stap naar een drinkwaterschool vanaf 1 sep 2019

Breng je sportclub naar school (enkel lagere school)

breng je sportclub naar school

Met de actie 'Breng je sportclub naar school' van sport Vlaanderen roepen we alle 

leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Op die manier treden ze op als ambassadeur van hun sport(club) en kunnen ze anderen aanzetten om te gaan sporten of zich aan te sluiten bij een sportclub.

Deze actie gaat door op woensdag 18 september

 

Op woensdag 25 september bieden we een moment aan waarop de leerlingen van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar de kans krijgen om een woordje uitleg of een demonstratie (max 5 min.) van hun sport te geven.

Uiteraard is een demomoment niet voor elke sport mogelijk, gelieve hier ook rekening mee te houden.

Inschrijven voor de demonstratie kan via dit formulier tot en met dinsdag 17 september.

Sportieve groeten,

meester Bart

BO: Wat zijn goede turnpantoffels?

Indien je in de loop van het schooljaar nieuwe turnpantoffels wilt kopen voor uw zoon/dochter, kan dit artikel zeker helpen bij de aankoop van een degelijk paar.

Klik hier.

Wie geen tijd heeft om heel het artikel te lezen, vindt hieronder verschillende criteria waaraan een paar turnpantoffels/sportschoenen moet voldoen:

  • De hielcontour moet zeer stevig zijn. Een stevige hielcontour houdt het hielbeen zo recht mogelijk en ondersteunt op die manier de voetboogfunctie.
  • De schoen mag nooit in het midden plooien. Anders kan de schoen niet torsen en wordt de boog negatief beïnvloed.
  • De schoen moet plooien ter hoogte van de tenen. Dit zorgt ervoor dat de voet op een natuurlijke manier afrolt en de voetboog op de juiste manier wordt geactiveerd.
  • De schoen heeft bij voorkeur veters, maar voor kleuters en jonge kinderen voldoet een sluiting met klittenband ook, zolang de voet maar stevig in de schoen zit.

Aan de hand van deze criteria kan iedereen  een goede kinderschoen kiezen. Dezehoeven zeker niet duur of merkgebondente zijn.

BO: weetjes

Belangrijkste weetjes i.v.m. turnen/zwemmen voor de lagere school:

  • Bij warm weer dragen kinderen soms open schoenen waarin ze geen kousen aan hebben. Wanneer ze dan hun turnpantoffels moeten aan doen lukt dit moeilijker en schuren de turnpantoffels aan hun voeten tijdens het sporten. Gelieve daarom een paar kousen in de turnzak van uw zoon/dochter te steken.
  • Wij willen vermijden dat kinderen om ongegronde redenen niet mee gaan
    zwemmen/turnen en vragen bij ongeschiktheid een medisch attest.
  • Tijdens alle turnlessen is het aangeraden om een flesje water mee te geven aan uw zoon/dochter zodat ze tijdens de turnles ook even kunnen drinken.