Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.

BANNER 728x90

Op stap naar een drinkwaterschool vanaf 1 sep 2019

Hydrodoe dag 4

Wat was het stil vanmorgen! Iedereen sliep als een roos vannacht. Om 7.30 uur klonk er volop muziek uit de boxen. Schoorvoetend strompelden we richting badkamer. De ene nog met slaapoogjes, de andere al geeuwend…

Maar eens aan de ontbijttafel was iedereen klaarwakker. We smulden onze buikjes rond en maakten ons lunchpakket klaar.

Via het bos stapten we naar het waterdoecentrum Hidrodoe.

Daar luisterden we naar een demo, keken we naar een introfilmpje in 4D, experimenteerden we met water op de gekste manieren en kochten we souvenirs.

Dan gingen we op café. Ja, echt waar! In het watercafé aten we ons lunchpakket op en mochten we water drinken à volonté.

We hadden genoeg energie om naar het Netepark te wandelen. Een zwembad om “U” tegen te zeggen.

Na een stevige terugtocht smaakte het avondmaal.

Nadien maakten we ons klaar voor het free podium. We kregen kunststukjes van vele talenten. Het was het bewonderen meer dan waard! Alsof dat nog niet volstond, volgde er een leuk feestje, met de ene knalschijf na de andere. Er werd duchtig gedanst, dat kunnen we je vertellen! En nog was het niet gedaan: we rondden onze week af met een knetterend kampvuur.

Hydrodoeklassen, het was de max, van het eerste tot het laatste uur!

Moe, maar meer dan voldaan kruipen we voor een laatste keer onder de wol. Morgen laten wij alles in De Brink proper en kraaknet achter, want dan komen wij terug naar huis. Tot morgen, allemaal!

Hydrodoe dag 3

Vanmorgen was iedereen vroeg uit de veren. Rond 7.45 uur vulde de eetzaal zich met vrolijke gezichtjes. We vulden onze hongerige maagjes en met volle goesting trokken we naar buiten.

We werkten onze doorschuifactiviteiten verder af. Er werd veel gelachen, gegrapt en gegrold.

Voor het middagmaal was het verzamelen geblazen. We zongen liedjes uit volle borst. De topper werd: “Ikke em geire nen dikke pjeirestront”.

In de namiddag was het tijd voor de laatste doorschuifactiviteit. Nadien was het opruimen geblazen!

We speelden ook bosstratego. Dat was de max!

Nadien mochten we de voetjes onder tafel schuiven. Op het menu stond spinaziepuree met fishsticks, gevolgd door chocolademousse. Mmmmm… lekker!

Voor de vijfdeklassers stond er een filmavond (met popcorn) op het programma. De zesdeklassers konden hun act voor het free podium inoefenen, pingpongen of gezelschapsspelletjes spelen.

Moe maar voldaan kropen we onder de wol. Zzz….

En nu dromen over wat de dag morgen zal brengen.

Hydrodoe dag 2

Vandaag werden we gewekt met enkele "supersongs" uit de collectie van meester Toon en meester Bart.

Na een deugddoende boterham (of meerdere), deelden we ons op in vier groepen.

De zesdes visten afwisselend diertjes uit de poel en onderzochten ze nadien onder de microscoop. Er werd zelfs een heuse zoetwaterkreeft gevist, hoe kwam die daar? Volgens sommigen zaten er ook gamba’s en vliegende olijven in het vijvertje.

De vijfdes speelden een Boeiend Klasspel. Iedereen behaalde het zeebonk-diploma!

‘s Middags werden we voor al die bezigheid beloond met stoofvlees en frietjes. We aten onze buikjes rond. Gelukkig lieten we nog een klein plaatsje voor de frisco die als toetje volgde. Wat een kookploeg! Ze verdienen 10 op 10.

Na de middag wisselden de vijfdes en zesdes van activiteiten. Die activiteiten liepen door tot aan het vieruurtje.

Na het vieruurtje was het tijd voor de eerste ronde van onze doorschuifactiviteiten.

We sjorden en speelden er lustig op los, bouwden kampen en sprokkelden hout voor het kampvuur, speelden basket en baseball.

Wat hadden we weer honger gekregen! Gelukkig konden we rond 18 uur weer aanschuiven aan het buffet.

Nadien oefenden onze artistieke en creatieve leerlingen van het vijfde hun act voor het free podium, speelden onze sportievelingen pingpong en konden er ook gezelschapsspelletjes worden gespeeld.

Voor de zesdeklassers stond er een filmavond op het programma. Alsof dat alles nog niet volstond, werden ze nog op een potje popcorn getrakteerd.

En dan... oogjes dicht en snaveltjes toe, want iedereen was moe! Welterusten allemaal!

Hydrodoe dag 1

Nadat we de bussen vlot hadden ingeladen, vertrokken we tijdig richting Lille.

Ook de busrit was goed getimed. Net toen de film gedaan was, kwamen we aan in de Lilse Bergen.
Veel bomen, een meer om 'u' tegen te zeggen en een speeltuin om 'joepie' naar te roepen! 
Het was een actieve dag met ravotten in de speeltuin, vlotten bevaren en waterfietsen op het meer, kampen bouwen en spelletjes spelen. Vind ik leuk!

Eens aangekomen op de Brink verkenden we het terrein en speelden we een beetje.

Daarna mochten we de beentjes onder tafel schuiven. De chefkoks schotelden ons een worst met aardappelen en groentjes voor, jammie! Er werd naarstig gesmuld, zeer zeker!

Na het eten was het tijd om te douchen, want zoals in ons liedje ook beschreven staat: “’k Moet mij dringend wassen, want ik stink!”.

Achteraf schreven we briefjes en kaartjes naar jullie allemaal en rondden we onze eerste hydrodoedag af met een rustig gezelschapsspelletje.

Geniet maar mee van onze vele foto’s.

Slaapzacht iedereen!

Bekijk de foto's